Brede steun in regio voor Kamerlidmaatschap Richard de Mos bij Code Oranje

ralf sluijsThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Peiling twee tot drie zetels, ook raadslid Ralf Sluijs op kandidatenlijst

Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die in maart meedoet met fe Tweede Kamerverkiezingen, kan op brede steun rekenen in de regio Haaglanden. Uit onderzoek van DirectResearch zegt 28% van de Hagenaars ‘zeker wel’ op De Mos te zullen stemmen. In de randgemeenten in dat 19%.

“Dat zijn alleen in deze regio al twee tot drie Kamerzetels”, aldus lijsttrekker Richard de Mos, die werkt aan een landelijk netwerk van lokale partijen. De Mos: “Het is belangrijk om als lokale politici de handen ineen te slaan om een stevig geluid in de Tweede Kamer te laten horen. Gemeenten lopen tegen grenzen aan. Ze komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Door wanbeleid van het rijk wordt er beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, hebben we een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Overal verdwijnen buslijnen en worden politiebureaus gesloten. Bovendien leggen de gemeenten hun tekorten bij burgers neer door lokale lasten fors te verhogen. Tijd dus voor een geluid in de Kamer dat ervoor zorgt dat er meer geld naar de eigen gemeenten gaat, in plaats van naar Brussel”!

Raadslid Sluijs ook kandidaat-Kamerlid

Na eerder te hebben aangekondigd dat Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz op kandidatenlijst van Code Oranje komt, wordt bekend dat ook raadslid Ralf Sluijs verkiesbaar is. Plek 10 op de kandidatenlijst.

“Er moet vanuit de landelijke politiek veel meer oog zijn voor de kleine ondernemer en ZZP’er die smeermiddel van de lokale economieën zijn. De coronacrisis slaat letterlijk enorme gaten in onze winkelstraten omdat de leegstand van winkelpanden en horecabedrijven schrikbarende vormen zal aannemen. Met oplossingsgerichte Ombudspolitiek maakt Code Oranje een vuist met lokale partijen, om dat inktzwarte scenario van spooksteden en dorpen te keren”, aldus Hart voor Den Haag raadslid Sluijs, die partijgenoten Jelle Meinesz (11), Lorraine Groeneveld (12) en Damien Zeller (13) vlak onder hem ziet staan.

Raadsleden uit hele regio

De hele regio levert kandidaten voor Code Oranje. Onafhankelijk Delft levert Jolanda Gaal, Gemeentebelangen Leidschendam Voorburg Hans Peter Klazenga en vanuit Zoetermeer komen de raadsleden van LHN, Ward Meijroos en Hilbrand Nawijn. Topadvocaat Sébas Diekstra heeft aangeven bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 de kar in Wassenaar te willen trekken.