Amsterdamse ondernemer Hemmie Kerklingh kiest voor Code Oranje

Hemmie KerklinghThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De directeur van KAV Autoverhuur maakt zich hard voor het MKB en zzp’ers.

Hemmie Kerklingh (74), directeur van autoverhuurbedrijf KAV, staat op de kandidatenlijst van Code Oranje. Hij neemt een twaalfde positie in op de regionale kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De speerpunten voor Kerklingh zijn de positie van het midden- en kleinbedrijf en zzp’ers. “Dat heeft mijn interesse vanuit mijn achtergrond als ondernemer. Nederland gaat ten onder aan doorgeschoten regeldrift.”

Kerklingh heeft lijsttrekker De Mos leren kennen via het televisieprogramma De Ondernemerslounge. “Ik ben betrokken bij de Ondernemerslounge, een talkshow op RTL7. Daar waren de Code Oranje kandidaten Mick de Vlieger, Sébas Diekstra, Peter Plasman en later Richard de Mos te gast, met allen een sterk optreden, met hart voor ondernemers. Het item ‘Ombudspolitiek’ dat zij agenderen spreekt mij erg aan.” Met het laatste doelt hij op de bottom up-benadering van Code Oranje; vanuit de gewone man in plaats van een top down-benadering. Vrij vertaald: problemen oplossen. En die zijn er in dit land genoeg.