Richard de Mos start meldpunt getroffen ondernemers

Meldpunt Richard de MosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos: “Ondernemers gaan kapot en Rutte moet nog overleggen?”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is woest op premier Mark Rutte, die gisteren tijdens de persconferentie inzake de corona maatregelen doodleuk stelde nog te moeten gaan praten met de zwaar getroffen ondernemers in dit land. “Terwijl tienduizenden MKB- en ZZP-ers de ruggengraat van onze economie vormen en snoeihard getroffen worden door de corona maatregelen, staat de premier schaamteloos te verkondigen dat hij nog moet gaan overleggen met ondernemers en bijbehorende brancheorganisaties over hoe steunpakketten al dan niet vormgegeven gaan worden. Die pakketten hadden er allang moeten liggen, zeker nu hoofdeconomen, zoals Marieke Blom van ING, stellen dat alleen een oorlog de Nederlandse economie zwaarder zal treffen. Het schrijnende gebrek aan daadkracht is tenenkrommend”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die pleit voor een reddingsplan zonder bureaucratie. Hierbij zou er een Garantie-Inkomen voor Zelfstandigen moeten komen.

Code Oranje stelt dat vele ondernemers, toch de Nederlandse banenmotor, worden behandeld als tweederangsburgers. “Naar schatting 65.000 ZZP-ers zullen dit jaar in de schuldhulpverlening komen omdat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken. Vele ondernemers vallen bij steunpakketten die er wel zijn buiten de boot of de steunpakketten zijn bij lange na niet toereikend om op de been te blijven. Er wordt voor MKB-bedrijven, winkeliers, bijna de hele cultuursector, de volledige evnementenmarkt en niet te vergeten de horeca, door Rutte & Co nauwelijks perspectief geboden.”

Steviger geluid brancheorganisaties
De Mos pleit ook voor een steviger geluid van de diverse brancheorganisaties richting het kabinet.
“Het gaat hier om het behouden van bedrijven, het behoud van onze banen. Daar past richting dit lakse kabinet een veel steviger geluid bij. Het is niet vijf voor, maar vijf over twaalf”, aldus De Mos die ondernemers oproept klachten en problemen, maar ook tips en suggesties te melden.

Het meldpunt is te bereiken via: meldpuntondernemers@wijzijncodeoranje.nl

“Wij werken, in samenwerking met veel lokale partijen in het land, aan een Zwartboek waarmee we het kabinet, maar ook lokale overheden, willen dwingen steviger in te zetten op het behouden van onze economie. Naast economische gevolgen zijn er ook gevolgen voor de sociale cohesie in onze samenleving. Winkelstraten en horeca zijn daar bijvoorbeeld een bindmiddel bij”, aldus De Mos.