Oud-wethouder Heerhugowaard op kandidatenlijst Code Oranje

jan van der starreThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Raadslid Jan van der Starre: “Een lokale stem is keihard nodig in Den Haag, ook voor het ouderenbelang.”

Raadslid Jan van der Starre staat op de regionale kandidatenlijst van Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

“Terwijl een derde van de kiesgerechtigden bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn of haar stem uitbrengt op een een lokale partij, worden gemeenten en de regio’s door landelijk beleid stelselmatig gekort in hun budgetten. Jaarlijks komen gemeenten twee tot drie miljard euro tekort, hetgeen lokaal keihard wordt gevoeld. De jeugd- en ouderenzorg staan onder druk. Er is een enorm tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. Buslijnen worden geschrapt en politiebureaus gesloten. Allemaal door het Rijk veroorzaakte elementen waar wij als lokalo’s tegenaan lopen”, aldus oud-wethouder Jan van der Starre, die op plek 15 van de regionale kandidatenlijst van Code Oranje staat.

Van der Starre is raadslid bij de ‘Senioren Dijk en Waard’ partij.
“Ouderen betalen de prijs voor de financiële tekorten bij gemeenten. Verdwenen bejaarden- en verzorgingstehuizen, een onder druk staande wijkverpleging, maar ook tal van voorzieningen die verdwijnen, zoals bibliotheken en buurtcentra. Het wordt tijd voor een stevig lokaal geluid in de Tweede Kamer”, aldus Van der Starre.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met weer een lokaal gezicht.
“Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft vastgesteld dat mensen zich het meest zorgen maken om hun directe leefomgeving. En die staat onder druk. Er gaan miljarden naar Europa, maar bij gemeenten wordt keer op keer beknibbeld, waardoor ze miljarden tekort komen en mensen echt de pijn voelen. Niet alleen holt het voorzieningenniveau achteruit, ook de lokale lasten stijgen de pan uit. Met Code Oranje willen wij er voor zorgen dat we gemeenten en de regio weer gaan versterken,” aldus De Mos.

Code Oranje wordt al maanden gepeild op één of meerdere Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging van burgemeester Bert Blase naast lijsttrekker Richard de Mos, de bekende advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra en Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf.