Raadslid Helder Helmond op kandidatenlijst Code Oranje

martijn rieterThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

“De manier van politiek bedrijven van Helder Helmond heeft veel raakvlakken met hoe Code Oranje het wil gaan aanpakken. We willen niet over, maar mét de mensen praten: politiek van onderop. We noemen deze manier van politiek bedrijven de “andersom politiek”, door Code Oranje Ombudspolitiek genoemd”, aldus Rieter die wil dat inwoners meer inspraak krijgen. “Wij luisteren al naar de inwoners, door zichtbaar te zijn in de stad en het houden van buurtcafés in alle wijken van Helmond. Code Oranje met het bindend referendum, de gekozen burgemeester en burgertoppen.”

Rieter maakt zich zorgen over het tekort aan agenten, het schrappen van buslijnen en de groeiende afvalberg. “Allemaal ellende veroorzaakt door fout beleid in Den Haag”, aldus Rieter, die zich als politicus wil ontwikkelen. “De ervaring die ik nu opdoe bij Code Oranje wil ik ook weer benutten bij mijn werk als raadslid voor Helder Helmond”.

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun uit Helmond
“Het is belangrijk dat we als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Gemeenten lopen tegen grenzen aan. Ze komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Door wanbeleid van het Rijk wordt er beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, hebben we een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Overal verdwijnen buslijnen, politiebureaus worden gesloten. Bovendien leggen de gemeenten hun tekorten bij burgers neer door lokale lasten fors te verhogen. Tijd dus voor een geluid in de Kamer dat ervoor zorgt dat er meer geld naar de eigen gemeenten gaat, in plaats van naar Brussel”, aldus De Mos.

Code Oranje wordt de laatste maanden gepeild op Kamerzetels. Volgens opiniemaker Maurice de Hond ligt er een groeipotentieel tussen de drie en de negentien zetels.