Wethouder Capelle lijstduwer Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Ans Hartnagel wordt blij van de ‘Nederland Lokaal-aanpak!’

Wethouder Ans Hartnagel, oprichter van Leefbaar Capelle, wordt lijstduwer bij Code Oranje. De vernieuwingsbeweging van Richard de Mos dingt, als we de peilingen mogen geloven, bij de komende Tweede Kamerverkiezingen mee om de nodige zetels.

“Mijn motivatie om lijstduwer te worden is simpel en herkenbaar. De Mos is beroemd geworden om zijn Ombudspolitiek, waar hij het luisteren naar de burger en het opkomen voor hun belangen centraal staan. In Capelle doen wij dat, met succes, ook al jaren. Wij noemen het ‘aanraakpolitiek’. Ik droom al jaren van een ‘Nederland Lokaal-aanpak’. Dan kunnen we eindelijk het ‘At your service’ van Pim Fortuyn landelijk oppakken en uitrollen”, aldus Hartnagel.

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met een brok aan politieke ervaring vanuit Capelle: “Ans is al 7 jaar wethouder en de 8 jaar daarvoor was ze partijleider van Leefbaar Capelle. Zij vertaalt vanuit een Capelle-gevoel de inbreng, wensen, klachten en ervaring van Capellenaren in beleid. En dat is precies wat wij met onze Ombudspolitiek voorstaan. Problemen voor mensen oplossen. En problemen kent dit land genoeg. Zo komen gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Daardoor wordt er beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, hebben we een tekort aan leraren, zorgpersoneel en agenten. Ons voorzieningenniveau staat onder druk. Bovendien verhogen veel gemeenten de lokale lasten om de door het Rijk veroorzaakte tekorten te ledigen. Juist door als lokale partijen de krachten te verenigen, kunnen we een vuist maken in de Tweede Kamer en opkomen voor de belangen dichtbij huis”, aldus De Mos.

Sterk in Groot Rijnmond
Code Oranje is een sterke beweging aan het worden in Groot Rijnmond. Eerder werd bekend dat het Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf hoog op de kandidatenlijst staat. Evenals Leefbaar-bestuurder Ingeborg Hoogveld en Leefbaar-icoon Dries Mosch. Ook Leefbaar Krimpen sloot zich aan als samenwerkingspartner. In de peilingen komt de partij van De Mos al weken op een a twee Kamerzetels uit. Volgens opiniepeiler Maurice de Hond heeft de beweging een groeipotentieel dat ligt tussen de drie en negentien zetels.