Valkenswaard Lokaal steunt Code Oranje met kandidaat

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Fractievoorzitter Peter van Steensel: ‘Onze ‘Met elkaar, voor elkaar’-slogan wordt landelijk uitgerold’

Valkenswaard Lokaal steunt Code Oranje. de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos, die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

“Als lokale partij herkennen wij ons in deze nieuwe landelijke beweging. Lokaal voeren wij sinds 2010 de slogan ‘Met elkaar, voor elkaar’, oftewel de Ombudspolitiek waar Code Oranje voor staat”, aldus Van Steensel, die wil dat er weer mét mensen gesproken wordt, in plaats van over. “Burgerparticipatie en de wijze van omgaan met de inwoners vinden wij van groot belang en daar valt nog een wereld te winnen”!

Valkenswaard Lokaal ziet in Code Oranje een landelijke beweging die de waarde van de lokale politiek en vooral lokale politieke partijen ziet.

“Het is voor het eerst dat er een partij is die de stem wil en kan zijn voor lokale partijen, met behoud van volledige zelfstandigheid en identiteit. Dat is waarom ik mij namens onze partij wil committeren en kandidaat ben op de kieslijst van Code Oranje”, aldus Van Steensel, die er zo voor wil gaan zorgen dat de stem van de inwoners uit Valkenswaard ook hoorbaar wordt in Den Haag.

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun van Valkenswaard Lokaal en de kandidatuur van Van Steensel.

“De VNG stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort komen. Er wordt beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, er is een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Wijkcentra worden gesloten. Om de door het Rijk veroorzaakte tekorten te ledigen, verhogen veel gemeenten de lokale lasten. Hoe mooi is het om er samen met lokale partijen, zoals Valkenswaard Lokaal, voor te zorgen dat het Rijk het voorzieningenniveau in onze gemeenten weer op peil brengt?”, aldus De Mos.

Code Oranje wordt de laatste weken gepeild op een a twee Kamerzetels. Volgens opiniepeiler Maurice de Hond heeft de partij een groeipotentieel dat ligt tussen de drie en negentien zetels.