Oud-minister Lijst Pim Fortuyn lijstduwer bij Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Oud-minister Hilbrand Nawijn spreekt zijn steun uit voor Code Oranje en zal als lijstduwer op de kandidatenlijst komen te staan.

“Oplossingsgerichte Ombudspolitiek dat zich ten dienste stelt van de bevolking, daar heeft Nederland wat aan“, stelt Nawijn, die blij is dat Code Oranje de enorme financiële tekorten bij gemeenten wil ledigen. “Gemeenten komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Dat voelen mensen keihard, bij onder meer de zwaar onder druk staande jeugd- en ouderenzorg.” Nawijn is momenteel fractievoorzitter van de tweede partij in Zoetermeer, het lokale LHN.

Ook Zoetermeers raadslid Ward Meijroos op kandidatenlijst

Naast Hilbrand Nawijn komt Ward Meijroos, partijgenoot van Nawijn, op de regionale kandidatenlijst, plek 8.

“Ik geloof in het verhaal van Code Oranje om lokale partijen een stem te geven in de Tweede Kamer. Het voorzieningenniveau holt achteruit. Politiebureaus die sluiten, wijkverpleging die verdwijnt en alsmaar stijgende lokale lasten. Met Code Oranje hebben we een landelijke beweging die het lokale en regionale belang dient,” aldus Meijroos.

Code Oranje wordt al maanden gepeild op een Kamerzetel, met een groeipotentieel dat ligt tussen de drie en negentien zetels. Eerder presenteerde de beweging naast Richard de Mos als lijsttrekker onder meer het advocatenduo Peter Plasman en Sébas Diekstra alsmede het Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf.