Öner Çatalpinar kandidaat-Kamerlid Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Öner Çatalpinar, oud-onderofficier bij Defensie, is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje, plek 10.

Çatalpinar (45) is een doorgewinterde veteraan die als onderofficier tijdens meerdere missies in het buitenland zijn sporen binnen Defensie heeft verdiend. Momenteel is hij werkzaam als afdelingshoofd binnen Justitie en Veiligheid en als reservist binnen Defensie.

“Bij Defensie heb ik mijn land gediend door als onderofficier infanteriegroepen en verkenningsploegen op te leiden, alsmede door deel te nemen aan buitenlandse missies. Met Code Oranje wil ik mijn land dienen door met Ombudspolitiek daadwerkelijk problemen op te lossen voor burgers”, aldus Çatalpinar, die namens Code Oranje middels een 10-puntenplan orde op zaken wil stellen bij Defensie. “Dit kabinet neemt een loopje met de mannen en vrouwen die onze veiligheid waarborgen. Naast het feit dat zowel het politie- als defensieapparaat na drie kabinetten Rutte compleet is uitgehold, blijft het ook nog soebatten om meer waardering in de vorm van een salarisverhoging.”

Lijsttrekker Richard de Mos is blij met de komst van Çatalpinar: “Bij Code Oranje bedrijven we politiek met mensen die met hun poten in de modder staan. Öner gaat zich hard maken voor het versterken van de te ver uitgeholde krijgsmacht. Van cruciaal belang voor het waarborgen van onze veiligheid,” aldus De Mos.