Raadslid Jelle Meinesz op kandidatenlijst Code Oranje

jelle meineszThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

“Deze partij geeft MKB-ers een stem”

Jelle Meinesz, raadslid bij Hart voor Den Haag / Groep de Mos, komt op de kieslijst van Code Oranje. Hiermee steunt hij zijn partijgenoot Richard de Mos die lijsttrekker is bij de vernieuwingsbeweging die op 17 maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen.

“Code Oranje komt echt op voor ondernemers. Dat is nodig, want veel ondernemers zitten als gevolg van de coronamaatregelen in zwaar weer. Zo blijven compensatiepakketten voor de zwaar getroffen horeca- en evenementenbranche uit, met straks vele faillissementen tot gevolg”, aldus Meinesz die stelt dat het MKB de kurk is waar dit land op drijft.

Code Oranje lijsttrekker De Mos is blij met steun uit de Haagse fractie.
“Meinesz heeft natuurlijk helemaal gelijk dat we moeten staan voor het MKB. Met Code Oranje werken we aan een groeiagenda, met groeikortingen, BTW-verlaging en minder regeldruk. Door Corona getroffen ondernemers moeten in aanmerking komen voor kredieten, leningen en loonheffingskortingen”, aldus De Mos.

Code Oranje wordt de laatste weken door Maurice de Hond op een Kamerzetel gepeild, met een groeipotentieel dat ligt tussen de 3 en 19 zetels. Eerder presenteerde de beweging onder meer de advocaten Plasman en Diekstra en het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf als kandidaten. Meinesz komt als kandidaat op de Haagse kieslijst. Zijn rugnummer wordt op een later moment bekend gemaakt.