Richard de Mos doet aangifte tegen PvdA-er

richard de mosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

“Opruiing en oproepen tot geweld zijn volstrekt onacceptabel”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, voorman van Hart voor Den Haag, doet aangifte tegen PvdA-er Dian Vrijmens, althans tegen de persoon die de tweet heeft geplaatst. Het commissielid van de Partij van de Arbeid Huizen heeft opgeroepen tot opruiing en geweld. In een tweet stelde ze voor om van de Haagse wijk Duindorp ‘een groot vreugdevuur te maken. Het tot de grond toe af te laten branden’. De tweet kwam waarschijnlijk naar aanleiding van de ontstane ophef over de door burgemeester Van Zanen georganiseerde ‘demonstratie’ op oudejaarsdag.

“Kritiek op de door de VVD-burgemeester georganiseerde ‘demonstratie’ is natuurlijk prima. We leven in een vrij land. Maar je ongenoegen uiten met de strafbare feiten opruiing en oproepen tot geweld, is volstrekt onaanvaardbaar”, aldus De Mos, die maandag aangifte gaat doen.

Bob Schut, voorzitter van het wijkberaad Duindorp, steunt de actie van De Mos.
“Het is een grof schandaal om een hele wijk zo te schofferen.”

(1) https://twitter.com/dianennogwat/status/1344733272232878081?s=21