Boek ‘Richard de Mos; Mijn Verhaal’ in voorverkoop

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 3 minuten -
Code Oranje lijsttrekker: “Er is veel, waaronder heel veel bagger, over mij en mijn partij geschreven, hier is mijn antwoord!”

“Tot een paar minuten daarvoor was ik een hardwerkende en succesvolle wethouder, eerste locoburgemeester van Den Haag, nu stond ik zo goed als naakt in mijn slaapkamer een voor mij volslagen idiote verdachtmaking aan te horen.” Op 1 oktober 2019 stond het leven van Richard de Mos volledig op zijn kop. Met de invallen van de Rijksrecherche en de aantijgingen van het Openbaar Ministerie, verloor de locoburgemeester, wethouder én coalitieleider van Den Haag binnen 24 uur zijn baan. 

Maar de onorthodoxe volksvertegenwoordiger, de uitvinder van Ombudspolitiek, laat zich niet kapot maken. In ‘Mijn Verhaal’ vertelt hij álles over de inval, de verdachtmakingen en de mensen en machten die hem van het politieke toneel wilden verdringen. Maar ook over zijn wederopstanding. In Den Haag wordt zijn Hart voor Den Haag met 11 zetels als veruit grootste partij gepeild. En met de landelijke vernieuwingsbeweging Code Oranje is hij kansrijk om bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart een aantal zetels te halen. “Er is veel, waaronder heel veel bagger, over mij en mijn partij geschreven, hier is mijn antwoord”, zegt Richard de Mos over het boek waar hij maanden aan gewerkt heeft. Hij gaat uitgebreid in op zijn jeugd, het ontstaan van ‘zijn’ Ombudspolitiek en de vele messen die hem door de gevestigde partijen in de rug gestoken zijn. Met Haagse directheid, humor en vechtlust pelt De Mos alle aantijgingen aan zijn adres af en plaatst de ronkende persberichten van het OM daarmee in een heel ander daglicht. De bedenkelijke rol van voormalig burgemeester Krikke, de ‘luie’ collega wethouders en een flinke inkijk in de verhoren waarbij De Mos ‘spraakwater tekort kwam’, alles komt voorbij in ‘Mijn Verhaal’. 

‘Richard de Mos, Mijn Verhaal’, komt uit bij uitgeverij Buttkicken van Jan Dijkgraaf en is vanaf vandaag te reserveren via de webshop https://www.hetboekvandemos.nl. Kopers via de shop ontvangen vanaf 1 februari dan een door Richard de Mos, gesigneerd exemplaar en hoeven geen verzendkosten te betalen. 

Over de auteur

Richard de Mos (1976) groeit op in een arbeidersgezin. Zijn Scheveningse vader werkt na een carrière in de koopvaardij bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn Haagse moeder is kraamverzorgster en voedt de drie kinderen op. Richard is de middelste zoon. Tussen 2009 en 2012 is hij Tweede Kamerlid. Vanaf 2010 wordt hij gemeenteraadslid in Den Haag. Na de breuk met de PVV start hij in 2012 Groep de Mos, waarmee hij in 2014 drie zetels haalt. In 2018 wordt hij met zijn Groep de Mos / Hart voor Den Haag de grootste partij van Den Haag en wordt hij, naast eerste loco-burgemeester van Den Haag, wethouder Economie, Sport en Buitenruimte. Na zijn gedwongen vertrek als wethouder, wordt hij als raadslid, weer voorman van de grootste partij in de Hofstad. Als lijsttrekker van de landelijke vernieuwingsbeweging Code Oranje is hij kansrijk om terug te keren als Tweede Kamerlid.