Leefbaar Rotterdam legende Dries Mosch op kandidatenlijst Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Oud-lijfwacht Pim Fortuyn: “Oplossingsgerichte Ombudspolitiek staat heel dicht bij mij!” 
Dries Mosch, nu namens Leefbaar Rotterdam lid van de gebiedscommissie Overschie, komt op de kandidatenlijst van Code Oranje. Mosch krijgt plek 9 op de Rotterdamse lijst van de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos, die op 17 maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen. 
“Ik ken Richard de Mos al een poosje. Zijn oplossingsgerichte Ombudspolitiek van ‘niet lullen, maar poetsen’ zal heel veel Rotterdammers aanspreken. Zeker ook omdat Rotterdam meer dan vertegenwoordigd is met mijn Leefbaar-vrienden Tanya Hoogwerf en Ingeborg Hoogveld hoog op de kandidatenlijst. Plus een heel legioen aan Rotterdamse vrijwilligers”, aldus Mosch, die gelooft in het idee van Code Oranje om de lokale krachten te bundelen, zodat er in de Tweede Kamer eindelijk werk gemaakt kan worden van het verbeteren van de directe leefomgeving van mensen. 
 
“De VNG heeft gesteld jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort te komen. Dat leidt tot hogere lokale lasten en bezuinigingen. Zo is er miljoenen bezuinigd op het afvalbeleid en buitenruimte. Ook bij jeugd- en ouderenzorg is de menselijke maat ver te zoeken. Code Oranje gaat in de Kamer opkomen voor dat lokale belang”, aldus Mosch. 
 
De 71-jarige Mosch, die aanvankelijk ‘lijfwacht’ van Pim Fortuyn was in de tumultueuze verkiezingsperiode in 2002, is vanaf het begin betrokken bij Leefbaar Rotterdam. Hij kwam voor de vermoorde Fortuyn in de raad. Mosch staat bekend als een ‘politieke spitter’ en kreeg in zestien jaar raadslidmaatschap menige fraude boven tafel. Bij de verkiezingen in 2014 leverde Mosch een stunt door op basis van persoonlijke voorkeursstemmen een plek in de Raad te veroveren. In een grote stad was dat uniek.
 
“Dries  is een volksvertegenwoordiger zoals het moet zijn. Luisteren naar de problemen van mensen en daar pasklare oplossingen bij vinden, zonder ze daarbij in linkse- of rechtse hokjes te stoppen”, aldus Richard de Mos, lijsttrekker van Code Oranje. De vernieuwingsbeweging wordt door Maurice de Hond al maanden op een Kamerzetel gepeild, met een groeipotentieel dat ligt tussen de drie en negentien zetels.