Kamerkandidaten Code Oranje: “Na politie, zucht nu defensie onder kabinetsbeleid!”

defensieThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Advocaat en oud-militair Diekstra: “Op defensie is lang genoeg beknibbeld!”

Nadat eerder deze week de onderhandelingen voor salarisverhoging voor politieagenten door toedoen van het kabinet Rutte zijn gestrand, hebben nu de vakbonden het overleg met Defensie opgeschort.

“Dit kabinet neemt een loopje met de mannen en vrouwen die onze veiligheid waarborgen. Naast het feit dat zowel het politie- als defensieapparaat na drie kabinetten Rutte compleet is uitgehold, blijft het ook nog soebatten om meer waardering in de vorm van een salarisverhoging”, stellen de kandidaat-Kamerleden van Code Oranje Richard de Mos en Sébas Diekstra, die pleiten meer salaris, meer personeel en minder werkdruk bij zowel de politie als bij Defensie. “Code Oranje zal dat in elk geval tot één van haar speerpunten maken bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Wij begrijpen dat diverse bonden zich in de kou gezet voelen. Er is totaal geen waardering voor het personeel.”

Inmiddels heeft de militaire vakbond AFMP aangekondigd actievoeren voor een beter salaris, samen met de politie, niet uit te sluiten. “Dat begrijpen wij volkomen”, aldus Diekstra en De Mos.