Leefbaar Krimpen partner van Code Oranje

leefbaar krimpenThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Leefbaar Krimpen wordt partner van Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die op 17 maart aanstaande mee zal doen met de Tweede Kamerverkiezingen. 

“Code Oranje wil de lokale politiek versterken. En dat is broodnodig, want de VNG stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort komen. Hierdoor gaan de lokale lasten omhoog en wordt er afbreuk gedaan aan het voorzieningenniveau in tal van gemeenten. Ook de jeugd- en ouderenzorg staan enorm onder druk als gevolg van mislukte decentralisaties,” stelt Leefbaar Krimpen fractievoorzitter Jeffrey van der Elst, die in Code Oranje het landelijke vehikel ziet om het geluid van lokale partijen te laten doorklinken in politiek Den Haag. 

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is enthousiast over de samenwerking met Leefbaar Krimpen.   

“We krijgen in de regio Groot Rijnmond echt voet aan de grond. Nadat we eerder de Rotterdamse Leefbaar-kandidaten Tanya Hoogwerf en Ingeborg Hoogveld presenteerden op onze kandidatenlijst, kunnen we nu melden dat we ook in Krimpen een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Leefbaar,” aldus De Mos, die stelt dat Jeffrey van der Elst ook ervaringen meeneemt als trainer bij het Kennispunt Lokale Partijen, een denktank die de kracht van lokale politiek verder zal versterken.