Code Oranje advocaat Diekstra roept toeslagenaffaire-lijsttrekkers op eer aan zichzelf te houden

sebas diekstraThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Met de aangifte tegen topambtenaren van de Belastingdienst wegens het plegen van mogelijke ambtsmisdrijven is de strafrechtelijke geest in de toeslagenaffaire nu écht uit de fles. Maar wat wisten premier Rutte, minister Hoekstra en oud-minister Asscher, allen lijsttrekker bij respectievelijk VVD, CDA en PvdA, van de mogelijk gepleegde strafbare feiten? En belangrijker: wat deden zij met die informatie?

“Asscher, Rutte, Wiebes en Hoekstra zijn politiek verantwoordelijk voor de verwoesting van de levens van vele onschuldige burgers. Burgers die zij gezworen hebben te dienen en te beschermen. Hoe langer zij politiek actief blijven, hoe groter hun minachtig richting het volk kennelijk,” aldus slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje, die de drie lijsttrekkers oproept om de eer aan zichzelf te houden.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos steunt de oproep van Diekstra. Als Kamerlid riep De Mos de regering per motie op om te onderzoeken welke ouders de dupe waren van frauderende gastouderbureaus en naheffingen die deze ouders zouden krijgen te verhalen op fraudeurs in plaats van ouders die te goeder trouw hebben gehandeld.

“Met deze motie is willens en wetens niets gedaan”, aldus De Mos die stelt dat de verantwoordelijke brokkenpiloten al hun geloofwaardigheid verloren hebben.