Oud-50PLUS-bestuurders sluiten zich aan bij Code Oranje

Struijlaard en Van OverveldThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Struijlaard en Van Overveld: ‘Heerlijk om bij een partij te zitten zonder intern gekonkel!’
 
Oud-50PLUS-voorzitter John Struijlaard en oud-bestuurslid Wim van Overveld sluiten zich aan bij Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van lijsttrekker Richard de Mos. De twee, beide ook oud-Statenlid, gaan binnen Code Oranje het ouderengeluid vertolken. 
“De verhoging van de leeftijdsgrens voor AOW voor fysiek zware beroepen moet als de wiedeweerga worden teruggedraaid. Er moet werk gemaakt worden van de terugkeer van de wijkverpleging en het heropenen van bejaardentehuizen. De rücksichtslos bezuinigingen daarop maakt de oude dag voor veel kwetsbare ouderen er één zonder goede verzorging,” aldus Struijlaard en Van Overveld, die ook het eigen risico bij zorgverzekeringen willen verlagen. “We zien in dit land steeds meer zorgmijders, vanwege het simpele feit dat er mensen zijn die de peperdure zorgpremies niet meer kunnen betalen. Onaanvaardbaar in een rijk land als Nederland.”
 
Wim van Overveld uit Oudenbosch was, naast wethouder, Statenlid in Noord-Brabant en lid van het hoofdbestuur van 50PLUS. Begin 2019 sloot hij zich aan bij het Ouderen Appél Eindhoven, de lokale partij die onlangs partner werd van Code Oranje. De Rotterdammer John Struijlaard heeft een lange politieke carrière achter de rug en veel bestuurlijke ervaring. Zo was hij voorzitter van de vereniging Leefbaar Rotterdam en bestuursvoorzitter van de raad van het Stadscentrum Rotterdam, Statenlid en fractievoorzitter van 50PLUS in de Provincie van Zuid-Holland. Hij volgde in 2015 Jan Nagel op als landelijk voorzitter van 50PLUS.
 
Code Oranje stelt dat gepensioneerden hebben geleden onder het enorme koopkrachtverlies. Dat moet zoveel mogelijk worden gerepareerd. Daarnaast moeten de pensioenen eindelijk geïndexeerd worden. 
 
Ouderen krijgen een stem 
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met zowel politieke ervaring.   

“Zowel John als Wim hebben enorm veel bestuurlijke ervaring. Het is geweldig dat zij zich willen inzetten om Code Oranje op 17 maart aan een aantal Kamerzetels te helpen. Met deze mannen laten we, na de komst van het 84-jarige Amsterdamse Staten- en raadslid Wil van Soest, opnieuw zien dat ouderen bij onze beweging een luide stem krijgen,” aldus De Mos. 

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.