Drents raadslid Tineke Nieboer sluit zich aan bij Code Oranje

tineke nieboerThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Nieboer: ‘De noordelijke regio moet versterkt worden!’
 
Tineke Nieboer, raadslid voor LGN Noordenveld, wordt hét gezicht van Drenthe op de regionale kandidatenlijst van Code Oranje, waar zij op plek 7 komt te staan. 
“Code Oranje wil de regio versterken en dat is broodnodig. Jaarlijks komen gemeenten volgens de VNG 2 tot 3 miljard euro tekort. Daar komen de gevolgen van de coronacrisis nog bij. Dat heeft grote gevolgen, zeker ook voor de regio waar dorpskernen als gevolg van krimp onder druk staan. Gesloten politiebureaus, minder scholen, kortom een aantasting van het voorzieningenniveau. Het Sociaal Cultureel Planbureau maakte recentelijk nog gehakt van de mislukte decentralisaties, waaronder ook jeugd- en ouderenzorg vallen,” stelt Tineke Nieboer, die ervoor pleit om noordelijke thema’s op de landelijke politieke agenda te krijgen, zoals de omgekeerde bewijslast bij mijnbouwschade als vast uitgangspunt, geen rijkscoördinatieregeling bij windparken als de meerderheid van de bevolking tegen is, een Lely-lijn die ongekende mogelijkheden biedt voor zowel het noorden als voor geheel Nederland.” 
 
Code Oranje voorzitter, burgemeester Bert Blase: “Tineke Nieboer is een raadslid zoals je iedere gemeente toewenst. Zij verstaat de kunst om voor de volle 100% vanuit de behoeften van de inwoners te handelen en dat ook nog eens te verhalen naar het dagelijkse  politieke handwerk. Zo loopt zij voorop als het gaat om de nieuwe omgevingswet die voor de inwoners en ondernemers van de noordelijke regio uitermate belangrijk is. Een voorbeeld van de Co-democratie waar Code Oranje voor staat. Zij is voor mij de geknipte persoon als schakel tussen de werkelijk Drentse behoeften en bestuurlijke werkelijkheid in Den Haag.” 
 
Ombudspolitiek
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met een duidelijk Drents geluid.   

“Van meet af aan was focus van Tineke gericht op burgerparticipatie, betrekt ze inwoners en organisaties bij onderwerpen die hen aan het hart gaan en waarvoor zij zich willen inzetten. Dat is precies waar Code Oranje voor staat, oplossingsgerichte Ombudspolitiek dat voorbij gaat aan het traditionele links- rechts-denken. Maar samen met burgers problemen wil aanpakken om de directe leefomgeving te verbeteren,” aldus De Mos. Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.