Opnieuw sluit een Vlaardings raadslid zich aan bij Code Oranje

raymond van harenThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 3 minuten -

Raymond van Haren: “Jammer dat Leefbaar Vlaardingen mijn landelijke keuze niet respecteert.”

Nadat Josette Hogewoning vorige week werd gepresenteerd als kandidaat van Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van de oud-burgemeester van Vlaardingen Bert Blase, sluit vandaag ook raadslid Raymond van Haren zich aan.

“Ik voel mij enorm aangetrokken tot de Ombudspolitiek van Code Oranje, waar er niet over maar met bewoners wordt gepraat. Ook in Vlaardingen merk ik dat de gevestigde orde denkt te weten wat goed is voor de Vlaardingse inwoner. Er wordt matig tot niet naar hen geluisterd, waardoor de kloof tussen politiek en burger steeds groter wordt.”, stelt Raymond van Haren, die stelt dat wijkbewoners over het algemeen prima weten wat goed en nodig is binnen de wijk. “Zij vormen de verbindende factor in de wijk en zijn, bijvoorbeeld met burgerinitiatieven, prima in staat invloed te hebben op hun directe leefomgeving. Ik geloof in volksvertegenwoordigende politiek, dat samen met burgers naar oplossingen streeft.”

Daar waar ONS VLaardingen vorige week Hogewoning alle ruimte gaf om zichzelf landelijk te ontplooien, stuit de landelijke keuze van Van Haren bij Leefbaar Vlaardingen op verzet. Van Haren: “Gisteren heb ik de voorzitter van de gemeenteraad van Vlaardingen laten weten dat ik niet langer deel uitmaak van de fractie van Leefbaar Vlaardingen. Enige tijd geleden heb ik aan mijn fractiegenoten laten weten dat ik mij wil inzetten voor de landelijke politieke beweging Code Oranje. Dit leek in eerste instantie niet op bezwaren te stuiten. Echter, werd mij onlangs duidelijk gemaakt dat de fractie van Leefbaar Vlaardingen van mening is dat mijn activiteiten voor Code Oranje in hun ogen onverenigbaar zijn en zij mij daar niet de benodigde ruimte voor willen geven. Code Oranje spant zich in om de positie van onze inwoners én van lokale partijen in ons democratisch herstel te versterken. Een ontwikkeling waar ik graag deelgenoot van ben, daarom heb ik besloten mijn lidmaatschap te beëindigen en als zelfstandige fractie in de raad van Vlaardingen door te gaan.”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met weer een lokaal gezicht uit Vlaardingen. “Net als Josette, is Raymond een betrokken raadslid, die weet van de hoed en de rand over de Waterwegregio, van waaruit we nu twee raadsleden hebben die de belangen van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis op de politieke agenda zetten in Den Haag. Ik zie ernaar uit om met hen samen te werken.”, aldus De Mos, die Code Oranje laat aansturen door veel lokale partijen in het land.

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.