Raadslid Vlaardingen op kandidatenlijst Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Josette Hogewoning hét regionale gezicht van vernieuwingsbeweging oud-burgemeester Bert Blase

Josette Hogewoning, raadslid van ONS Vlaardingen, zal namens Code Oranje op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op de regionale kieskring prijken, plek 11. De beweging is opgericht door de oud-burgmeester van Vlaardingen Bert Blase. 

“Al sinds de oprichting van Code Oranje ben ik betrokken bij de vernieuwingsbeweging, die, bijvoorbeeld door een bindend referendum, pleit voor meer invloed voor burgers. Ik wil het geluid van de regio Vlaardingen laten doorklinken in de Tweede Kamer. Onze regio wordt gekenmerkt door problemen: armoede, vervuiling, woningnood, problemen met arbeidsmigranten en een toenemende onveiligheid. Politiek Den Haag moet aangehaakt blijven om die problemen met landelijk beleid de kop in te drukken”, aldus Hogewoning. “Reken maar dat ik het 06-nummer van Richard de Mos hier heel goed voor weet te vinden.” 

Hogewoning wordt ook wel de wijkburgemeester van de Westwijk genoemd, is bestuurslid bij de Kledingbank en was medeoprichter van de Buurtwhatsapp, waar buurtbewoners elkaar kunnen informeren over verdachte situaties in hun woonomgeving. Hogewoning: “Hierdoor is iedereen alert op wat er in de buurt gebeurt en wordt er, met bewoners, werk gemaakt van een veiligere buurt.” Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met weer een lokaal gezicht als kandidaat.  
 

“Wij willen lokale politici in de Tweede Kamer gebruiken als onze oren en oren. Josette is een betrokken raadslid die weet van de hoed en de rand over deze regio. Van Bert Blase, de oud-burgervader van Vlaardingen, hoor ik hoe betrokken Josette is bij haar Vlaardingen. Precies wat we nodig hebben. Ik zie ernaar uit om met haar samen te werken en het geluid van de Waterwegregio in de Kamer te vertolken”, aldus De Mos. 

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.