Kieslokaal Zutphen Warnsveld partner van Code Oranje

Kieslokaal Zutphen WarnsveldThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 3 minuten -

Fractievoorzitter Petra Ackermans: “Wij versterken het lokale geluid straks in de Tweede Kamer!”

Kieslokaal Zutphen Warnsveld zal vanaf heden ‘powered by Code Oranje’ in haar uitingen dragen. Daarmee maakt de lokale partij uit Zutphen Warnsveld duidelijk dat het samenwerkt met de vernieuwingsbeweging Code Oranje, die op 17 maart 2021 meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

Code Oranje pleit onder meer voor het bindend referendum en het versterken van de lokale democratie door beter te luisteren naar gemeenten en de regio. “En juist het versterken van de regio geeft ons de doorslag om deze samenwerking aan te gaan”, stelt Kieslokaal-Zutphen-Warnsveld-fractievoorzitter Petra Ackermans, die bij lijsttrekker Richard de Mos haar zorgen heeft geuit over de toenemende tekorten bij gemeenten. “De VNG stelt dat gemeenten jaarlijks 2 tot 3 miljard euro tekort komen. Daar komen de gevolgen van corona nog bij. Wij merken dat in onze gemeente: Zo is er een groot capaciteitsproblem op het gebied van de handhaving, hetgeen leidt tot meer overlast en een groeiende afvalberg. Ook zijn er onvoldoende woningen, zowel koop- als huur.”

Kandidatenlijst 

Ackermans haar naam zal prijken op de kandidatenlijst van Code Oranje, nummer 11 op de regionale kieslijst. “Hierbij wil ik mij met ziel en zaligheid inzetten om slagen te maken ter verbetering van het Sociaal Domein, met name binnen de tekortschietende jeugdzorg,”aldus Ackermans.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun vanuit de regio Zutphen: “Met Kieslokaal Zutphen Warnsveld hebben we weer een lokale partij als partner. Binnenkort volgen nog veel meer lokale partijen. Door de nauwe samenwerking met lokale partijen, weten we precies wat de mensen dichtbij huis bezighoudt en kunnen we voor hen een lans breken in de Tweede Kamer. De zorgen die door Kieslokaal worden gesignaleerd zijn hele terechte. Het Sociaal Cultureel Planbureau maakte recentelijk nog gehakt over de mislukte decentralisaties en de tekortschietende jeugd- en ouderenzorg. Andere zaken die de landelijke politiek laat liggen: het verdwijnen van politiebureaus, buurthuizen en de wijkverpleging.”

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf en Energie Commissaris Ruud Koornstra als kandidaten. De vernieuwingsbeweging pleit voor oplossingsgerichte Ombudspolitiek, voorbij het traditionele links-rechts-denken. De Mos: “Het wordt tijd dat er eindelijk eens met de inwoners van Nederland wordt gepraat, in plaats van over hen. Binnenkort presenteert Code Oranje haar Agenda, waarin de speerpunten van de beweging worden gepresenteerd.”

Kieslokaal Zutphen Warnsveld