Burgercommissielid Ouderen Appèl Eindhoven kandidaat-Kamerlid Code Oranje

cor verbeekThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Cor Verbeek staat pal voor de belangen van Zuidoost Brabant

Het oud-raadslid van Ouderen Appèl Eindhoven, Cor Verbeek (70), is kandidaat-Kamerlid voor de vernieuwingsbeweging Code Oranje, die op 17 maart 2021 zal deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De naam van de geboren en getogen Eindhovenaar zal op plek zeven van de kieslijst prijken.

“Het wordt tijd dat het geluid van Brabant doorklinkt in de Tweede Kamer. In Zuidoost Brabant wordt, bijvoorbeeld via de Brainport Eindhoven, een groot deel van het Bruto Nationaal Product gerealiseerd. In Den Haag wordt het verdeeld en in de Randstad uitgegeven. Dat moet anders. Code Oranje is hierbij de hefboom om op te komen voor de belangen van de regio. Reken maar dat ik het 06-nummer van Richard de Mos hier heel goed voor weet te vinden,” aldus Verbeek, die in de lichtstad nog steeds actief is als burgercommissielid bij het Ouderen Appèl. In die hoedanigheid maakt Verbeek zich onder meer sterk voor meer bewegen voor ouderen. Verbeek: “Blijven bewegen is belangrijk, want het voorkomt valongelukken bij ouderen. En in Eindhoven is bij valpreventie nog veel werk aan de winkel, want hier loopt een oudere meer kans op een valongeval”.

Eerder kondigden het Ouderen Appèl Eindhoven en BurgerPartij Veldhoven al aan dat zij met de nieuwe partij van Richard de Mos een samenwerkingsverband aangaan.

“Ik ben blij dat deze samenwerking zich nu ook vertaald naar een Brabantse kandidaat. Cor weet van de hoed en de rand over deze regio. Ik zie ernaar uit om met hem samen te werken en het geluid van de regio Zuidoost Brabant in de Kamer te vertolken”, aldus lijsttrekker Richard de Mos.

Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Energie Commissaris Ruud Koornstra en ondernemer Mick de Vlieger als kandidaten.