Volkspartij Nissewaard partner Code Oranje: “Tijd voor Ombudspolitiek”

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Volkspartij Nissewaard zal vanaf heden ‘powered by Code Oranje’ in haar uitingen dragen. Hiermee geeft de lokale partij aan dat zij partner is geworden van de landelijke vernieuwingsbeweging van lijsttrekker Richard de Mos, die op 17 maart 2021 zal deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Code Oranje is ondermeer voor het invoeren van het bindend referendum en het versterken van de lokale democratie.
 
“Wij zijn als Volkspartij Nissewaard enorm trots dat we met ons hele team aan de slag mogen gaan voor deze mooie beweging. De standpunten en de oplossingsgerichte Ombudspolitiek van geen woorden, maar daden, passen ons als een maatpak”, stelt fractievoorzitter Peter van der Velden, die onlangs in Den Haag was om de lokale problematiek, zoals de tekortschietende verkeersontsluiting van de regio, te bespreken. Van der Velden: “Onbewust bedrijft onze fractie al heel lang Ombudspolitiek: wij brengen de straat naar de Raad, door veel buiten in de wijken te zijn om in gesprek te gaan met bewoners. Deze vorm van politiek, waar het gaat om de oplossing, en niet om de ideologie die je aanhangt, voelt als een warme deken.” 

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun vanuit de regio Voorne-Putten, Spijkenisse en Bernisse: “Met de Volkspartij Nissewaard hebben we weer een lokale partij als partner. Door de nauwe samenwerking met lokale partijen, weten we precies wat de mensen dichtbij huis bezighoudt en kunnen we voor hen een lans breken in de Tweede Kamer. Tekortschietende jeugd- en ouderenzorg, het verdwijnen van politiebureaus, buurthuizen en de wijkverpleging. Het zijn allemaal zaken die de landelijke politiek laat liggen.”  
 
Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf en Energie Commissaris Ruud Koornstra als kandidaten. Binnenkort presenteert de vernieuwingsbeweging, die burgers veel meer invloed wil geven, haar politieke agenda.