Ondernemer Mick de Vlieger wil de Kamer in

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 3 minuten -
De Vlieger: “Het MKB is de kurk waar dit land op drijft!”
 
De Amsterdamse ondernemer Mick de Vlieger, ooit eigenaar van De Lichtfabriek in Haarlem, wil voor de vernieuwingsbeweging Code Oranje de Tweede Kamer in. De Vlieger is een echte aanpakker uit een ondernemersfamilie. 
“Een korte tijd heb ik Forum financieel gesteund en was ik betrokken bij het organiseren van hun events. Dit omdat ik dacht dat die club een einde gingen maken aan het stelsel dat is opgebouwd door beroepspolitici. Maar in januari ben ik daar weggegaan en afgelopen zomer heb ik Richard de Mos leren kennen, die met zijn Ombudspolitiek écht luistert naar de mensen”, aldus De Vlieger, die een volksvertegenwoordiger wil zijn die dienstverlenend is richting burgers en ondernemers.  
 
Ondernemerspartij 
De Vlieger krijgt bij Code Oranje de vrijheid om echt op te komen voor ondernemers. “En die ondernemers hebben het moeilijk, zeker nu met corona. Zo blijven compensatie pakketten voor de zwaar getroffen horeca- en evenementenbranche uit, met straks vele faillissementen tot gevolg”, aldus De Vlieger die stelt dat het MKB de kurk is waar dit land op drijft. “Door multinational-partij de VVD is er een kaalslag gepleegd op het hardwerkende midden- en kleinbedrijf. Er moet een groeiagenda voor het MKB komen, met groeikortingen, BTW-verlaging en minder regeldruk. Voor door corona getroffen ondernemers wil ik het makkelijker maken om kredieten, leningen en loonheffingskortingen te verstrekken”, aldus De Vlieger die het MKB wil verenigen om ervoor te zorgen dat ze zich niet langer de kaas van het brood laten eten. Naast kandidaat-Kamerlid is De Vlieger penningmeester van de stichting Code Oranje, welke onder meer is belast met het werven van donateurs. 
 
Opkomen voor jongeren 
De Vlieger gaat zich, naast het opkomen voor MKB-ers, ook hard maken voor de belangen van jongeren. 
“De grootste zorgen voor jongeren liggen op dit moment bij de constant stijgende huizenprijs en de onzekerheid op de arbeidsmarkt. Doordat ook sociale huurwoningen een enorme wachtlijst kennen, kunnen jongeren, die op zichzelf willen wonen, nauwelijks sparen doordat zij voor een woning zijn aangewezen op de dure vrije sector. Het zou jongeren enorm helpen als er voor starters een regeling komt, die het hen mogelijk maakt om een huis te kunnen kopen”, aldus De Vlieger. 
 
Plek 5
Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is blij met de komst van Mick de Vlieger. “Mick heeft niets op met bureaucratische rompslomp, is een doener die echt een vuist kan maken voor het MKB”, aldus De Mos, die met ‘zijn’ Code Oranje de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel wordt gepeild, met een groeipotentie dat volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels. Eerder presenteerde de beweging, naast lijsttrekker De Mos, de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf en Energie Commissaris Ruud Koornstra als kandidaten. De Vlieger komt op de meeste van 20 kieskring lijsten op plek 5 van de kandidatenlijst te staan.