Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra wil met Code Oranje ook de Wassenaarse politiek veroveren

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 3 minuten -

Kandidaat-Kamerlid lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen

Code Oranje, de politieke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die bij de komende Tweede Kamerverkiezingen een aantal zetels in de wacht denkt te slepen, zal ook meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. De in Wassenaar woonachtige bekende advocaat Sébas Diekstra, nummer 8 op de landelijke lijst, zal de lijsttrekker zijn.

,,Wassenaar is een geweldige plek waar ik mij met veel liefde, passie en energie voor wil gaan inzetten. De Mos heeft gevraagd of ik in 2022 de kar wil trekken namens Code Oranje en dat doe ik graag en met volle overtuiging”, aldus Sébas Diekstra, die vanaf nu gaat werken aan het samenstellen van een kandidatenlijst. Diekstra: ,,Mensen met goede ideeën voor Wassenaar en die onze woonplaats, samen met burgers, nog mooier willen maken, kunnen zich aanmelden.”

Groep de Mos

De vereniging Groep de Mos maakte in september bekend om, bij het vinden van geschikte kandidaten, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 mee te doen in de randgemeenten van Den Haag. Uit een steekproef, deze zomer gedaan door onderzoeksbureau DirectResearch uit Amsterdam, blijkt dat de Ombudspolitiek aanslaat bij de buren stelde partijleider Richard de Mos, die met 71% een grote naamsbekendheid geniet in de regio. Met zijn Ombudspolitiek gaat De Mos voorbij aan links en rechts denken.

,,Wij plaatsen politiek niet in traditionele kaders en ideologieën. Wij pakken problemen bij de horens en lossen die vervolgens met kordate plannen op. Daar heeft de samenleving wat aan. In Den Haag bewijzen we als grootste partij dat oplossingsgerichte politiek, dat luistert naar de mensen, succesvol is. Na vele verzoeken van burgers uit de randgemeenten, willen we de Ombudspolitiek ook daar gaan uitrollen. Hierbij valt of staat alles bij het vinden van goede kandidaten, die namens de vereniging Groep de Mos zitting willen gaan nemen in de diverse gemeenteraden in de regio”, stelde De Mos in september. In de steekproef bleek een derde van de ondervraagden deelname van Groep de Mos een verrijking van de gemeenteraadsverkiezingen te vinden. Eén vijfde zou op de beweging van Richard de Mos stemmen bij deze verkiezingen.

 

,,Na de oproep van september, zijn er veel sollicitaties binnengekomen, die wij nu in behandeling nemen. Inmiddels heb ik ook al in diverse gemeenten met bestaande partijen gesproken over samenwerking. Daar hoop ik in de nabije toekomst wat meer over te kunnen zeggen. Met Code Oranje is afgesproken dat Sébas in 2022 de kar in Wassenaar als Code Oranje gaat trekken. Andere lokale partijen waarmee we gaan samenwerken behouden juist de eigen naam, eigen identiteit en eigen autonomie. Diverse varianten zijn mogelijk, zolang we maar een lokale vuist kunnen maken tegen de gevestigde orde”, aldus De Mos, die in de Kamer onder meer een einde wil maken aan de ongelijke behandeling tussen landelijke en lokale partijen. De Mos: ,,Landelijke partijen slurpen jaarlijks zo’n 20 miljoen aan subsidies op. Voor onderzoek, ledenwerving, wetenschappelijke bureaus, opleiding en jongerenclubs. Lokale partijen moeten iedere eurocent zélf ophalen bij de plaatselijke middenstand. Als ze dat dan doen, wordt door de landelijke partijen de cliëntelismekaart getrokken. De wereld op zijn kop.”