Code Oranje: “Leg miljardendeal alsnog voor aan Nederlandse bevolking”

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Hongarije en Polen torpederen het akkoord over de nieuwe Europese meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds, omdat zij woedend zijn over de voorgestelde spelregels voor het handhaven van de rechtsstaat. Het is nog onduidelijk hoe het nu precies verder moet, maar vertraging voor de begroting voor 2021-2027 en de coronamiljardenpot, gepland vanaf januari, is vrijwel zeker. In juli hadden de EU-leiders een zwaarbevochten deal bereikt van in totaal bijna 1800 miljard euro.

“Omdat minister-president Rutte het besluit voor het herstelfonds, waar Nederland voor 100 miljard euro (!) aan de lat staat, niet heeft voorgelegd aan de bevolking, is dit dé kans om het passeren van het Nederlandse volk recht te zetten. Om 100 miljard euro thuis te brengen en het inzet te maken van de Tweede Kamerverkiezingen in maart.”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die vindt dat de teruggehaalde miljarden in de Nederlandse samenleving moet worden gepompt. “Gemeenten komen, mede door de mislukte decentralisatie,  miljarden euro’s tekort en de zorg piept en kraakt. Bovendien kunnen we met dat geld, middels compensatiepakketten, de coronacrisis opvangen.”