“Halvering aantal spoedeisende hulpafdelingen is levensgevaarlijk!”

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Daar waar het kabinet ons, onder het mom van het ontlasten van ziekenhuizen, met een algemeen vuurwerkverbod een fopspeen voorhoudt, is de praktijk anders. Rutte & Co wil het aantal spoedeisende hulpafdelingen halveren.

“Als de kabinetsplannen doorgaan wordt het aantal spoedeisende hulpafdelingen in Nederland teruggebracht van 87 naar 30 tot 40”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die het kabinet oproept dit jaar onzalige plan door de papierversnipperaar te halen. “Dit gaat tot levensgevaarlijke situaties leiden.”

Volgens deskundigen betekent de voorgestelde herindeling dat veel bestaande spoedeisende hulpen alleen nog maar een soort huisartsenpost-plus zullen worden. Slechts een paar spoedeisende hulplocaties blijven dan over voor de meer complexere zorg.