Partij van de Ouderen en Code Oranje: “Het Rijk moet haar verantwoordelijkheid nemen en uitgeprocedeerde asielzoekers uitzetten!”

Richard de MosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Volgende week zal een oude brandweerkazerne in Buitenveldert worden omgebouwd tot 24-uursopvang voor vijftig dakloze personen zonder geldige verblijfspapieren. Het gaat hierbij vooral om vitale jonge mannen tussen de 20 en 35 jaar die afkomstig zijn uit Nigeria, Eritrea, Sudan, Irak, Iran & Afghanistan. 

Van Soest en De Mos: “Faciliteren illegalen heeft aanzuigende werking”

“Het is onacceptabel dat Amsterdam zo’n 500 illegalen actief gaat huisvesten. Het zorgt voor een aanzuigende werking naar een stad waar mensen 16 jaar op een wachtlijst staan voor een sociale huurwoning”, stellen Wil van Soest (Partij van de Ouderen en Richard de Mos (lijsttrekker Code Oranje), die vinden dat VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol haar verantwoordelijkheid moet nemen door uitgeprocedeerden terug te sturen naar het land van herkomst. Van Soest: “De leefbaarheid in onze stad staat onder druk. Daarom moet de gemeente illegalen niet faciliteren, maar het Rijk oproepen om ze uit te zetten. De Mos vult aan: “De VVD levert al 10 jaar (!) de staatssecretaris Asielzaken, loopt altijd chronisch te jammeren op dit ‘dossier’, maar in de praktijk laat ze steden spartelen met het probleem”. 

De Partij van de Ouderen vindt het ook onbestaanbaar dat buurtbewoners rondom de geplande opvanglocatie niet zijn gekend met de plannen van het stadsbestuur. “Dit stadsbestuur moet eens met mensen gaan praten, in plaats van over hen beslissen”.