Richard de Mos – Stop de vertrutting, debatteer over heikele thema’s

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De vraag of Nederland de huidige bevolkingsgroei, mede veroorzaakt door immigratie, wel aankan is meer dan gerechtvaardigd

Aan polarisatie geen gebrek afgelopen week in de Haagse gemeenteraad. Een PVV-motie die opriep om ‘het tegengaan van bevolkingsgroei tot beleid te maken’, ontaarde ná het debat en ná de gemeenteraadsvergadering op social media in een wedstrijdje ver plassen door zichzelf benoemde moraalridders. Racisme, fascisme en vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog, het kon niet op! Collegepartijen GroenLinks en de PvdA, die in een recente peiling van Omroep West zijn gedegradeerd tot kleine splinterpartijen, struikelden, in een opzichtige poging om weer wat kleur op de wangen te krijgen, over elkaar heen om titel ‘beste deugmens van de klas’ in de wacht te slepen. De PvdA noemde de motie ‘drek’ en ‘op alle fronten fout’. Volgens GroenLinks was er ‘met openlijk racisme’ een grens overschreden. Ook de Haagse Stadspartij, de club die andersdenkenden steevast wegzet als ‘extreem-rechts’ noemde de motie ‘racistisch’. Nida kwam daarop met de overtreffende trap door over een ‘fascistische motie’ te spreken. En D66-Kamerlid Jan Paternotte ridiculiseerde het onderwerp bevolkingsgroei door zich af te vragen of die zich laat stoppen door een stadsmuur, slagbomen bij Wassenaar en Voorburg, steriliseren of door het ophogen van de duinen bij Scheveningen.

Dit is een artikel van TPO, lees hier verder