Koert Westerman kiest voor Code Oranje

Koert WestermanThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De bekende sportpresentator en commentator Koert Westerman gaat de politiek in en sluit zich aan bij de vernieuwingsbeweging Code Oranje, die op 17 maart 2021 meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. “Vroeger was ik fan van D66, maar nu de door hen weggegooide kroonjuwelen door Code Oranje zijn opgepoetst, wil ik mij inzetten voor deze beweging”, aldus Westerman die de bevolking de politieke agenda wil laten bepalen. “Dat kan door het invoeren van burgertoppen, digitale vormen van democratie en burgerbegrotingen. Maar vooral door het per direct invoeren van het bindend referendum.” 

“Een ander sterk punt van Code Oranje is de inzet om de lokale democratie te versterken,” vindt Westerman. “De oplossingsgerichte Ombudspolitiek van lokale partijen, die vaak nog wél een sterke oriëntatie op de belangen van de gemeenschap hebben, slaat aan. Daarom is het goed dat Code Oranje een einde wil maken aan de ongelijke behandeling tussen landelijke- en lokale partijen. Het is natuurlijk ongekend dat landelijke partijen miljoenen euro’s aan subsidies  ontvangen en de locals helemaal niks”, aldus Westerman, die in zijn woonplaats Oudewater komt met de lokale partij ‘Wij zijn Oudewater’. 

Lijsttrekker De Mos blij met nieuwe aanwinst 

Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is blij met zijn nieuwe aanwinst. “We zijn met Koert in overleg over een prominente rol voor hem binnen de kieskring Utrecht. Verder zal hij ons landelijk ondersteunen door actief deel te nemen aan de campagne”, aldus De Mos die dit najaar de Agenda presenteert met daarin de voor Code Oranje belangrijke onderwerpen.

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat de nieuwe politieke beweging goed is voor een potentieel dat ligt tussen de 3 en 19 Kamerzetels.