Code Oranje: ‘Voorkom aanslag op horecasector, ruimhartige vergoeding bij gedwongen sluiting’

Richard de MosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De nieuwe landelijke beweging Code Oranje maakt zich, samen met de horecasector, grote zorgen over het volledig platleggen van de horeca, waarop het kabinet lijkt aan te sturen.

“Uitbaters van de meeste cafés en restaurants schieten er niets mee op als ze tot zes uur ’s avonds open mogen. De meeste omzet wordt geboekt in de avond. Het sluiten of beperken van restaurants die zich keurig aan de regels houden draagt weinig bij aan de strijd tegen het coronavirus. Zeker als je je realiseert dat de meeste besmettingen in huiselijke kring plaatsvinden”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die stelt dat een avondklok in de horeca banen zal kosten en heel wat bedrijven richting een faillissement zal duwen. De Mos steunt hierbij de oproep van werkgeversclubs VNO-NCW en MKB-Nederland aan het kabinet om af te zien van ‘het sluiten of ernstig beperken van de hele horeca’.

“Mocht het kabinet hier wel toe besluiten, dan moet de sector, wil het geen bloedbad worden aan faillissementen, ruimhartig gecompenseerd worden”, aldus De Mos die zich hiermee aansluit bij de wensen van de Koninklijke Horeca Nederland.