Lijsttrekkers Provinciale Staten in debat in Hoorn

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Vrijwel alle lijsttrekkers bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Noord-Holland doen op 5 maart in Hoorn mee aan een debat over vier onderwerpen die in West-Friesland actueel zijn. Dit Ondernemersdebat wordt gehouden in SG Newton aan het Dampten en is georganiseerd door ondernemersclubs en de zeven West-Friese gemeenten.

De lijsttrekkers van VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie, Ouderenpartij NH, D66, GroenLinks, Denk, NIDA, Code Oranje en Partij voor de Dieren praten met debatleider Robert-Jan Knook over de arbeidsmarkt, de woningbouw, het toerisme en de bereikbaarheid van de regio.

Wat woningbouw betreft is de stelling dat er meer hoogbouw moet komen in West-Friesland om aan de vraag naar betaalbare woningen te kunnen voldoen. Verder zijn de stellingen dat er binnen drie jaar een nieuwe hbo in West-Friesland moet zijn, dat de Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken naar Hoorn en dat de provincie meer geld moet vrijmaken om toerisme vanuit Amsterdam te spreiden naar West-Friesland. Onder de ondernemers die aanschuiven om de verschillende thema’s toe te lichten zijn Rien van Tilburg van het Clusius College, Peter Langenberg van Zeeman Vastgoed, Rico van Aggele van Peter Appel Transport, museumdirecteur Ad Geerdink, Rob Baltus van Koninklijke Horeca Nederland en Rob van Loon van Events Holland.

Het Ondernemersdebat begint dinsdag 5 maart om 19.30 uur. Aanmelden kan online via de website

www.ondernemersdebat2019.nl

 


bron: Noordhollands Dagblad