Nieuw Enkhuizen wordt Nieuw Enkhuizen/Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De kiesvereniging Nieuw Enkhuizen gaat verder onder de naam Nieuw Enkhuizen/Code Oranje.

Tijdens de jaarvergadering in Het Wapen van Enkhuizen besloot de lokale partij van Enkhuizen zich te verbinden met Code Oranje. Dat gebeurde nadat eerder op de avond Bert Blase, aanjager van Code Oranje, een presentatie had gegeven en vragen had beantwoord over de beweging die aan de Provinciale Statenverkiezingen meedoet op 20 maart aanstaande.

Piet Mazereeuw, commissielid van Nieuw Enkhuizen, staat als vertegenwoordiger van West-Friesland op een verkiesbare zesde plek, op de kandidatenlijst van Code Oranje. Hij kreeg eerder in een bijeenkomst net als andere regio-afgevaardigden van lokale partijen uit Noord-Holland zijn plek democratisch besloten toebedeeld.

Code Oranje wil de inwoners meer zeggenschap geven; de democratie terugbrengen bij de mensen.  Mazereeuw wil de daad meteen bij het woord voeren. Nog vóór de verkiezingen wil hij wensen en ideeën van inwoners uit West-Friesland verzamelen en in het partijprogramma van Code Oranje  gaan verwerken.