Steeds meer lokalo’s onder vlag Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De eind oktober gepresenteerde beweging Code Oranje krijgt steun van lokale politieke partijen. Onder meer partijen uit Haarlem en Schiedam hebben zich met Code Oranje verbonden. De koepel van lokale partijen beveelt de beweging ook in de aandacht van zijn andere leden aan.

Allerhande achtergrond 

Code Oranje, dat burgers met referenda en tal van andere instrumenten meer inspraak wil geven, wijst er steevast op dat dat in gemeenten al vaak lukt. De beweging telt veel burgemeesters, wethouders en raadsleden van allerhande politieke achtergrond.

Statenverkiezingen

Code Oranje hoopt de achterban van lokale partijen, die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de helft van de gemeenten de grootste werden en vaak democratische vernieuwing voorstaan, voor zich te winnen. Die moet de beweging aan zetels helpen bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten, en daarmee in de Eerste Kamer.

Logo overgenomen
Vijf lokale partijen voeren inmiddels het logo van Code Oranje. Nog eens tien staan op het punt hetzelfde te doen. (ANP)

 

BinnenlandsBestuur.nl (lees volledige artikel)