Code Oranje krijgt voet aan de grond in Schiedam

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De eind oktober gepresenteerde beweging Code Oranje krijgt steun van lokale politieke partijen.  Onder andere het Sociaal Liberaal Verbond (SLV) in Schiedam heeft zich met het landelijke initiatief verbonden.

Code Oranje is een initiatief om burgers meer inspraak te geven, bijvoorbeeld door het houden van referenda. Bij de beweging zijn burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden aangesloten uit heel Nederland.

Code Oranje hoopt de achterban van lokale partijen voor zich te winnen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen werden lokale partijen in de helft van de gemeenten de grootste. Op dit moment zijn er vijf lokale partijen in Nederland die het logo van Code Oranje gebruiken. Nog eens tien staan op het punt dit ook te gaan doen.

Eerste Kamer

De politieke beweging hoopt zetels te krijgen bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Als dat lukt, kan Code Oranje in de Eerste Kamer komen.