Wil van Soest

Foto Richard Mouw – Telegraaf

volg mij op

Wil van Soest (1936) is de energieke en onvermoeibare partijleider van de Amsterdamse Partij van de Ouderen. Ze was 20 jaar lid van de Amsterdamse deelraad Noord. Op 19 maart 2014 werd zij in de gemeenteraad van Amsterdam gekozen voor de Partij van de Ouderen. Naast haar drukke werkzaamheden is zij moeder van vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen van wie zij in haar schaarse vrije tijd geniet. In 2019 werd Van Soest ook gekozen in de Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland.

“Een stem geven aan ouderen”, is voor de politica de belangrijkste leidraad voor haar inzet. “Ik loop er niet mee te koop, maar ik ben het oudste raadslid van Nederland en zet me nog dagelijks onvermoeibaar in voor de senioren in onze stad. Geschikte woningen voor ouderen en kleinschalige zorgwoningen. Bereikbare gezondheidszorg in de buurt, bus- en tramhaltes op loopafstand en voldoende bankjes en openbare toiletten. Dat zijn allemaal voorzieningen die het leven van ouderen, die veelal langer thuis moeten wonen, prettiger maken. Daarnaast doet de groeiende eenzaamheid onder ouderen mij enorm veel verdriet en doe ik er alles aan om dat te voorkomen en de stad uit te jagen. Dat zou ik vanuit de Kamer voor heel Nederland willen doen”, aldus Van Soest.

Als nummer zes van de kandidatenlijst in de drie Noord-Hollandse kieskringen, doet Wil van Soest nu een serieuze gooi naar zo’n blauwe zetel in de Kamer.