Jong Code Oranje

Wij zijn Jong Code Oranje!

Bij vernieuwing van de democratie heb je jonge mensen nodig die het stokje over kunnen nemen als zij aan de beurt zijn en die dat stokje kunnen overdragen aan de generatie die na hun komt. De jonge vrijwilligers van Code Oranje (Jong Code Oranje) hebben samen een plan bedacht om voortdurend in verbinding te staan met de mensen en ideeën van onze samenleving. Jong Code Oranje zoekt initiatieven op die actief en vernieuwend zijn om daardoor zelf geïnspireerd en geïnformeerd te worden én, door dit te delen, ook anderen te inspireren.

Deze pagina is het thuis voor het platform van Jong Code Oranje. Via Instagram, Youtube en Facebook delen wij wat ons inspireert en zie je ons, met het gedachtengoed van Code Oranje, aan de slag gaan met wat we tegenkomen in de samenleving. Die content wordt verzameld op deze pagina.

Uiteraard kunnen we dat niet alleen en kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Doe mee met Jong Code Oranje en help ons de ideeën van de nieuwe generatie gehoord te krijgen!

Word nu lid van Code Oranje!

Wist je dat?

Jongeren het liefst de democratie met alle Nederlanders wil inrichten.

Uit een onderzoek van het ADKS (https://adks.nl/) naar bestuursvormen kwam naar voren dat jongeren in vergelijking met andere bevolkingsgroepen het meest een voorkeur hadden voor een ‘Democratie van iedereen’. Een democratie waar iedereen een bijdrage levert om Nederland beter te maken. Een democratie waar Code Oranje voor staat!