Richard de Mos | Lijsttrekker

Richard de Mos (1976) is woonachtig in Den Haag. De Mos startte zijn politieke carrière in 2009 als kamerlid, waarna hij in 2010 ook in de Haagse gemeenteraad gekozen werd. Sinds 2012 is hij actief met zijn eigen partij Groep de Mos, waarmee hij ombudspolitiek bedrijft in Den Haag. Met Code Oranje wil hij landelijk bereiken wat hij lokaal ook doet: luisteren naar bewoners en daarop ageren. Hij wil vernieuwing brengen in het huidig politieke landschap en echt het volk vertegenwoordigen.

De Mos en zijn manier van politiek bedrijven

Al jarenlang domineert mijn partij Groep de Mos de krantenkoppen met onze ombudspolitiek. Hoe sterk deze manier van politiek bedrijven is, blijkt wel uit wat anderen over mijn partij en mij zeggen. Zo zegt oud-videpremier Hans Wiegel: “Ik heb De Mos leren kennen als iemand die onmiddellijk de inhoud snapt. Hij is een toegankelijke man die bij het gewone volk de juiste snaar weet te raken”. Ook Thorbeckehoogleraar Geerten Boogaard is er bekend mee: “De Mos heeft grote groepen mensen opnieuw bij de politiek gebracht, door samen met hen iets van de grond af op te bouwen”. Het zijn zomaar twee citaten die mij bevestigen in het zijn van een Ombudspoliticus pur sang.

Ombudspolitiek

Ombudspolitiek houdt in dat er bottom-up politiek bedreven wordt: politiek waarbij de belangen/noden van de bevolking leidend zijn. Deze politiek gaat voorbij het links-rechts denken en voorbij het plaatsen van onderwerpen in de hokjes van traditionele partijen. Het staat voor oplossingsgericht handelen waarbij de volksvertegenwoordigende taak centraal staat. Met de agenda van Code Oranje kunnen wij de vastgelopen democratie – waar traditionele partijen geen oplossing voor hebben – vernieuwen. Zeker als we daarbij de kennis en kunde van de bevolking gebruiken en we deze bevolking op tal van onderwerpen mee laten beslissen. Politici die er voor de mensen zijn in plaats van andersom.

Missie Richard de Mos

Mijn missie is het om met onze beweging Code Oranje met een aantal zetels in de Tweede Kamer te komen, zodat we met het vernieuwen van onze democratie kunnen beginnen en we, samen met de bevolking, onze agenda kunnen uitvoeren.

De snelle aanwas van geïnteresseerden, waaronder ook veel lokale volksvertegenwoordigers uit heel het land, maakt duidelijk dat ons land snakt naar een vibe van vernieuwing. Een onlangs gedane peiling in de regio Den Haag geeft op de vraag of u landelijk op De Mos zult stemmen aan dat alleen al in de Haagse regio 1 tot 2 Kamerzetels zijn te halen. Een mooie basis voor de komende fluwelen revolutie. 

Deel als eerste dit bericht!
Grootte lettertype
Verander contrast