Koert Westerman

Koert Westerman (1964) Westerman studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en werd daarna woordvoerder, communicatiestrateeg, copywriter en communicatie-adviseur. Koert staat landelijk bekend om zijn sterke mening en zijn unieke visie.

Missie Koert

Bijna 200 jaar geleden werden wij een democratie. Besloten werd dat het volk (Grieks: demos, dus wij, de burgers) het land moesten besturen (Grieks: cratie). Maar in 1848 reden wij nog rond in paard en wagen en als je alle burgers langs moest om ze naar hun mening te vragen was je zo vier jaar verder. Dus werd besloten dat we, via verkiezingen, 150 burgers aanwijzen om ons te vertegenwoordigen. Helaas doen deze ‘volksvertegenwoordigers’ niet altijd dat wat wij willen en dat wat zij beloofd hebben. Zo is er een ruime meerderheid in onze samenleving voor het structureel ophogen van het salaris van mensen in de zorg, de frontliniesoldaten, maar wordt dit tegengehouden door de coalitiepartijen in de Tweede Kamer. Ongelooflijk en wat mij betreft onacceptabel. Wij willen ons mandaat terug!

En het mooie is: dit is anno 2020 allemaal een stuk gemakkelijker te regelen. Wij zijn, door de digitalisering van onze maatschappij, slechts een muisclick van elkaar verwijderd. Daarom vind ik dat we als burgers het heft weer in eigen handen moeten nemen. Laten we stemmen over belangrijke onderwerpen in een bindend referendum over alles wat ons bezig houdt en aangaat. Via internet, met gebruik van ons DigiID.

Het is 2020 en 1848 ligt ver achter ons. Het is tijd dat we het zelf weer gaan regelen.