Wie gaan het doen?

Dit zijn de mensen van het eerste uur van Code Oranje Noord-Brabant

Wat de eerste vier mensen met elkaar gemeen hebben: ze waren voor hun toetreding tot Code Oranje al politiek actief, zijn dat momenteel soms op het niveau van gemeenteraden nog steeds. En ze hebben alle vier een zoektocht achter de rug naar politieke vernieuwing. Naar mogelijkheden om het publieke belang en het belang van 2,5 miljoen Brabanders samen te brengen. En alle vier stelden ze vast dat dit kan door inwoners te stimuleren om mee te denken, mee te praten én mee te werken. Zo bracht die zoektocht hen bij Code Oranje.

1. Laurens van Voorst
Laurens (1960) is fractievoorzitter van de lokale partij ‘Hart voor Schijndel’ in de gemeente Meierijstad. Hij schreef het boek ‘De democratie van de straat’ over ‘autonome straten, buurten, wijken en dorpen’. Laurens is copywriter, dagvoorzitter en communicatieadviseur. Ook is hij gastdocent over democratie bij ProDemos. Verder is hij als vrijwilliger betrokken bij enkele burgerinitiatieven. Laurens is getrouwd, heeft vier kinderen en een kleinkind en woont in Schijndel.

 

2. Hanneke Willemstein

Hanneke (1976) is sinds 2014 actief als gemeenteraadslid voor lokale partij GBSV in Alphen-Chaam en tegenwoordig ook fractievoorzitter. Ze werkt als zelfstandig (onderzoeks-)journalist en redacteur voor diverse opdrachtgevers. Hanneke heeft oog voor de mens achter het verhaal. Ook heeft ze warme belangstelling voor alles wat met kunst en cultuur te maken heeft en was ze onbezoldigd actief voor verschillende organisaties op dat gebied. Haar politieke motivatie is het (mee)bouwen aan een zelfbewuste samenleving. Hanneke woont met haar man en vier kinderen in Chaam.

3. Jean-Pierre Adams

Jean-Pierre (1959) was voorheen actief voor het CDA in en buiten de gemeente Laarbeek. Hij is sinds 2015 zelfstandig partner van MKB Florint, adviseurs in MKB-bedrijfsfinancieringen. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties in het bedrijfsleven. Jean-Pierre is als vrijwilliger actief als praktijkgecommitteerde bij Avans Hogescholen en als bedrijvencoach voor startende ondernemers bij de stichting Qredits. Jean-Pierre is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Laarbeek.

 

4. Ery Kooi

Ery (1953) was raadslid en wethouder in Geertruidenberg en tot 1 januari jl. griffier in Aalburg. Hij is medeoprichter en bestuurslid van de nieuwe lokale partij Burgerstem Altena in de nieuwe gemeente Altena. In al die functies ervoer en ervaart hij het belang en de toegevoegde waarde van ‘korte lijntjes’ tussen politiek en inwoners en de mening van de burger bij onderwerpen die de burgers aangaan. Ery woont in Raamsdonkveer en is vader van twee kinderen en vijf kleinkinderen.

5. Peters A.D.J. (Auri) (v) Bergen op Zoom
6. Sweep J.F.M. (Hans) (m) Tilburg
7. van de Ven C.H.A.M. (Cees) (m) Hapert
8. Bohncke N.H.M. (Nicole) (v) Bladel
9. van der Voort C.P. (Patrick) (m) Eindhoven
10. Verhagen B.A.A. (Bart) (m) Bergeijk
11. Downs-Hovestadt P.M.H. (Petra) (v) Helmond
12. Struik P.J. (Peter) (m) Eindhoven
13. van Esch M.T.W. (Mirjam) (v) Schijndel
14. Tiersma-Weismann M. (Marleentje) (v) Eindhoven
15. in ‘t Veld W. (Wim) (m) Chaam
16. Tops P.H.M. (Peter) (m) Eindhoven
17. van Baal S. (Sabine) (v) Rijen