Thema avond jongeren Rozet Arnhem

Deel als eerste dit bericht!
Leestijd: 2 minuten -

Jongeren hebben de wens om op thema’s te stemmen, dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd door het AD.

Op dinsdag 19 maart zullen de jongeren op de kandidatenlijst van Lokale Partijen Gelderland – Code Oranje een thema avond organiseren. Onder andere aanwezig deze avond is Arnout Maat, een jonge politicoloog die in zijn boek ‘De particratie’ de monopolie die politieke partijen uitoefenen, hekelt. Ook was hij betrokken bij het onderzoek gepubliceerd door het AD. Hij zal gedurende de avond gedachten wisselen met de jongeren over dit onderwerp. Dit wilt hij graag doen aan de hand van een tweetal thema’s die verband houden met de taken van de Provincie, waar op 20 maart as de Provinciale Statenverkiezingen zijn. Hierdoor willen we jongeren bewust  maken en op willen roepen gebruik te maken van hun stem. Het gaat tenslotte om jullie toekomst! Wij organiseren de avond tbv scholieren, studenten en alle jongerenafdelingen van de deelnemende politieke partijen aan de #PS2019.

Facultatief is er de gelegenheid voor de aanwezige & deelnemende jongeren na 20.30 uur de Tentoonstelling “Arnhem Plastic Vrij” te bezoeken!

Het programma:

18.30-19.00 uur inloop
19.00-19.30 Arnout Maat “Thema stemmen” studeerde geschiedenis, politicologie en politieke communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn debuut ‘De particratie’, over de verstrekkende macht van onze politieke partijen, verscheen in 2016.
19.30-20.00 Rob Westerdijk “Toekomstbestendigondernemerschap” HAN, afd. Circulaire Economie
20.00-20.30 Alexander de Roo “Basisinkomen” Voorzitter Vereniging Basisinkomen en mede oprichter Basic Income European Network

Vanaf 20.30 is er de gelegenheid samen het slotdebat van de NOS te bekijken in Rozet via het Digibord

Rozet sluit om 22.00 uur.

Uit naam van Code Oranje (zie onderstaande foto) zullen aanwezig zijn:

  • Noah Hajji
  • Stan Nijenhuis
  • Jan de Grauw
  • Eva van Raaij

Iedere geïnteresseerde is welkom om te luisteren, mee te praten of vragen te stellen deze avond. Deelname is gratis, wel graag een aanmelden van te voren!
Nadere info & aanmelden kan via: gelderland@wijzijncodeoranje.nl tav Stan Nijenhuis of Noah Hajji.

Hopelijk tot dan!

Geschreven door: Noah Hajji