Richard de Mos wil opheldering van burgemeester Van Zanen demo Malieveld

richard de mosLeestijd: 2 minuten -

“Aantal van maximaal 200 demonstranten toont aan dat begrip lockdownfrustratie ontbreekt” 

De politie heeft het Malieveld in Den Haag zondagmiddag schoongeveegd. Duizenden demonstranten tegen het regeringsbeleid van het demissionaire kabinet van Mark Rutte waren samengekomen. Nadat de politie ter plaatse opriep naar huis te gaan, zijn agenten met politiebusjes, paarden en honden het veld overgerend, waarbij ook klappen werden uitgedeeld aan demonstranten. De demonstranten moesten rennen om op tijd weg te komen.

“Morgen wil ik van burgemeester Van Zanen een feitenrelaas over hoe deze demonstratie zo uit de hand heeft kunnen lopen en wat daarbij de geweldsinstructies waren. Ook wil ik weten waarom er gekozen is voor de limiet van 200 demonstranten, terwijl het Malieveld ruimte biedt voor tienduizenden demonstranten”, aldus Richard de Mos, lijsttrekker bij Code Oranje en namens Hart voor Den Haag raadslid.

De Mos wijst op het feit dat beelden op social media, tot het optreden van de politie, een vreedzame en vrolijke demonstratie laten zien.

“Waarom heeft de burgemeester er niet voor gekozen om te de-escaleren, maar juist met harde hand in te grijpen?”, vraagt De Mos zich af. Ook wil hij weten wat het college doet aan de beeldvorming die ontstaat. “Het lijkt dat het onderwerp waarover gedemonstreerd wordt, bepalend is voor de reactie van het bevoegd gezag. En dat kan nooit de bedoeling zijn”, aldus De Mos.

De Code Oranje lijsttrekker pleit ervoor om van een lockdown over te gaan naar een lockin, waar kwetsbare mensen bescherming en voorrang op vaccinaties krijgen, maar waarbij het sociaal-economische leven weer wordt opgestart.

Deel als eerste dit bericht!

 

Grootte lettertype
Verander contrast