Code Oranje komt veel horecaleed tegen bij ‘gesloten’ Haagse kroegentocht

Leestijd: < 1 minuut -
De Mos: “100% sluiten is 100% compenseren!” 
 
Code Oranje en Hart voor Den Haag hielden gisteren een ‘gesloten’ kroegentocht langs Haagse kroegen, die zwaar door de coronamaatregelen worden getroffen. De tocht ging langs restaurant Het Kabinet, café Het Achterom, café De Stad en café De Vink.

 
“Overal waren de geluiden hetzelfde. Een volledig gebrek aan perspectief en opeten van het spaar- en pensioengeld, waardoor voor vele ondernemers het water tot aan de lippen staat”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die ook fractievoorzitter is van Hart voor Den Haag. De Mos pleit voor het direct heropenen van de horeca en wil van een lockdown naar een lockin, waarbij kwetsbare mensen worden beschermd en voorrang krijgen op vaccinaties. “Het sociaal-economische leven moet weer worden opgestart, want een bloedbad aan faillissementen dreigt”.

 
De Mos hoorde van horecaondernemers dat de huren, contracten, verzekeringen en – bij vaste werknemers – de lonen gewoon doorlopen. 
 
“Contracten voor het ophalen van afval, terwijl er al maanden geen afval is. Contracten voor muziek, terwijl het muisstil is. Huurbazen die niet coulant zijn met een huursverlaging. De horeca is de klos en de Rijksoverheid laat het afweten. Van de 90% beloofde compensatie is niets terecht gekomen, deze sector lijkt opgegeven”, aldus De Mos, die vindt dat 100% sluiting 100% compensatie moet betekenen.
Deel als eerste dit bericht!

 

Grootte lettertype
Verander contrast