Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt laatste visser op Volendam

Leestijd: < 1 minuut -
De Mos bijgepraat over oprichten lokale afdeling 
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht op uitnodiging van Volendammer Theo Kwakman het vissersdorp. Althans, wat daar qua visserij heden ten dage van over is. Op Volendam is Patrick Schilder met zijn broers de laatste die vist vanuit Volendam.
“Als je hoort hoe de visserij hier is weggepest, word je daar intens verdrietig van”, aldus De Mos, die van Schilder een opsomming over jarenlang wanbeleid aangaande de visserij heeft gekregen. “Regelgeving die haar doel voorbij schiet, het volbouwen van het IJsselmeer met windmolens en landjepik door inpolderen. Het wordt steeds meer vissen op een postzegel. Daarom pleit Code Oranje voor het opknippen van het huidige ministerie in een afdeling voor boeren en vissers alleen. Het wordt hoogtijd die belangen te dienen.”
Giftig granuliet 
En daar waar de vissers ten onder gaan aan regeldruk, wordt ‘natuureiland’ Marker Wadden van Natuurmonumenten gevuld met giftig granuliet.
“Dat granuliet bevat het schadelijke bindmiddel polyacrylamide. Die stort moet direct stoppen”, aldus De Mos, die met Kwakman ook sprak over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. “Theo is met een groep enthousiaste mensen bezig om een grote lokale Oranje-partij te realiseren. Mensen die daarover mee willen denken, kunnen zich aanmelden via de website van Code Oranje”.
Deel als eerste dit bericht!

 

Grootte lettertype
Verander contrast