Klaas Wilting Code Oranje Ambassadeur Veiligheid

Klaas WiltingThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Wilting: “10% loonsverhoging voor de politieman op straat!”

Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos die in maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen, heeft oud-boegbeeld van de politie Klaas Wilting aangewezen als Ambassadeur Veiligheid.

“Wilting wordt onze vraagbaak vanuit de Tweede Kamer bij veiligheidsvraagstukken. Zijn ervaring en kunde zetten we in om Nederland schoon, heel en veilig te houden.”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die wil komen met een actieplan voor het bestrijden van de enorme tekorten bij de politie. “Deze tekorten leiden tot handhavingsproblemen en overvraagt het bestaande politieapparaat. Daarom willen we meer agenten en meer salaris.”

Aanpakken drugscriminelen

Wilting op zijn beurt is blij met de inzet van Code Oranje voor meer veiligheid en leefbaarheid. Evenals Code Oranje vindt hij dat het salaris van de politieman en -vrouw duidelijk moet worden verbeterd.

“Zij doen het dagelijkse zware werk voor ons in de samenleving”, aldus Wilting.

Om Nederland veiliger te maken vindt Wilting dat er meer politiemensen zichtbaar aanwezig moeten zijn in buurten en wijken. Daarbij moeten ze niet steeds worden weggehaald voor andere taken. Wilting: “Daarom ook lokaal de prioriteit neerleggen. Juist de georganiseerde criminaliteit begint in buurten en wijken. Het aantal politiemensen moet dan ook fors omhoog. De grote drugsproblematiek moet stevig worden aangepakt. Drugscriminelen moeten daarbij financieel volledig worden uitgekleed, veel meer dan nu gebeurt. Van straffen, ook voor jongeren, moet weer een duidelijke preventieve werking uitgaan. Hufters moeten direct aangepakt en gestraft. De totale strafrechtketen, politie, justitie en rechterlijke macht moet worden versterkt. Ik ben er gelukkig mee dat Code Oranje veel aandacht heeft voor een veilig en leefbaar Nederland.”

Meer bekende Code Oranje ambassadeurs

Eerder werden Johan Derksen (Vrije Woord), Marga Bult (Zorg) en Khalid Oubaha (Horeca) ambassadeur bij Code Oranje.