| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Wat moet er gebeuren met Lelystad Airport als er geen vakantievluchten komen?

Leestijd: < 1 minuut -
Bron: De Stentor

Wat moet er gebeuren met Lelystad Airport als het vakantievliegveld niet open mag? Politieke beweging Code Oranje komt met een plan. Enkele ideeën: een zeppelin-vliegveld, natuurgebied of evenemententerrein.   

Lees hier alles over de Hackathon

Twaalf voorstellen voor het vliegveld liggen klaar om beoordeeld te worden. Dat gaat gebeuren tijdens een ‘hackaton’ op 8 februari. Daar wordt het aantal ideeën teruggebracht tot drie, zegt Bert Blase, oprichter van Code Oranje (zie ook kader) en waarnemend burgemeester van Heerhugowaard. 

Waarom storten jullie je op Lelystad Airport? 

,,Een paar maanden geleden hebben wij samen met (regionale omroep) NH Nieuws een burgertop gehouden over Schiphol. Een landelijk, complex thema waar vooral politici over praten, wij willen de bevolking aan het woord laten. Die bijeenkomst is vrij succesvol verlopen en een van de uitkomsten was dat er een alternatief moet komen voor Lelystad Airport. Op internet vroegen we aan het publiek: wat dan? Er zijn 35 ideeën ingediend, die hebben we geclusterd tot 12 voorstellen en daar gaan we op 8 februari over praten.’’  

Lees het volledige interview op de website van De Stentor.