| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

‘Koester de democratie’

Leestijd: < 1 minuut -

 

De leiders van de verkiezingscampagne hebben zojuist besloten de promotie voor hun partijen weer op te pakken. Code Oranje heeft enkele acties voor vandaag geschrapt en laat het bij berichten op sociale media en het al geplande huis aan huis bezorgen van flyers in Eindhoven.

Dit is zo’n gevalletje van ‘Wat je ook doet, er is altijd wat tegenin te brengen’. Elke vorm van campagne kan als onethisch worden opgevat. En als we ons stil houden, zouden we aanslagplegers bijna belonen.

In Brabant laten we elkaar niet los

Dat laatste argument omarmen we. De democratie verdient het om gekoesterd en zelfs versterkt te worden. Verkiezingen zijn een wezenlijk onderdeel van die democratie. De campagne hoort daarbij.

En wat ons betreft is democratie ook dat Brabanders elkaar opzoeken, met elkaar van gedachten wisselen en er samen proberen uit te komen. In Brabant laten we elkaar niet los, ook (of vooral) niet als er zorgelijke tijden zijn.