| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

We zijn er bijna

Leestijd: 2 minuten -

 

We zijn er bijna. Nog twee nachtjes slapen en dan kunt u op Code Oranje stemmen. 

Het wordt woensdag een spannende dag voor de democratie in Noord-Brabant. Dat klinkt vast overdreven, maar het is echt zo. Als Code Oranje een plek in Provinciale Staten verovert, dan hebben we een podium waarop we het enthousiasmerende verhaal gaan vertellen over Brabanders die in straten, buurten, wijken, dorpen en steden met elkaar aan de slag gaan. Over hoe agrariërs en natuurliefhebbers elkaar wel degelijk kunnen vinden. Net als ondernemers die een hekel aan files hebben en mensen die net zo gruwen van asfalt. Over hoe belangen mogen botsen, als het maar leidt tot luisteren, meebewegen, compromissen sluiten of zelfs samen tot hele nieuwe ideeën komen.

Bescherm en versterk de democratie

Dan hebben we een podium waarop we kunnen vertellen dat het geen dagdromerij is, maar dat er concrete methoden en werkwijzen zijn waarmee het kan. Waarmee we invloed, zeggenschap en verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de samenleving leggen. En waarmee die samenleving zo actief meedoet en al debatterend en samenwerkend de democratie beschermt en versterkt. Dan hebben we een podium waarop we kunnen vertellen hoe hard dat nodig is.

Na 20 maart gaat u het druk krijgen. Want na 20 maart gaat u vaker dan ooit te voren de gelegenheid krijgen om mee te praten en mee te beslissen. Maar voorlopig hoeft u niet veel meer te doen dan komende woensdag op Code Oranje te stemmen. Lijst 16.