| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Omroep Brabant over Van Voorst: ‘Goudeerlijk’

Leestijd: < 1 minuut -

“Eerlijkheid wordt gezien als een belangrijke eigenschap van een politicus. Over één ding is Laurens van Voorst, lijsttrekker van Code Oranje in ieder geval goudeerlijk: hij is eigenlijk helemaal niet zo blij met de naam van zijn partij”, aldus Omroep Brabant. En dat klopt “Ik moet hem zo vaak uitleggen dat ik denk: dat had anders gekund”, vertelde Laurens dinsdag bij Omroep Brabant.

Laurens ging tijdens de uitzending in debat met Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant. Het knetterde zo nu en dan stevig. Bijvoorbeeld toen Laurens het ideologisch fundament van Code Oranje uitlegde en hardop op zoek ging naar iets soortgelijks bij zijn opponent.

Of toen het ging over de economie. “De economie is er voor Brabant en niet andersom”, reageerde hij op het pleidooi voor nog meer bedrijvigheid. Volgens Laurens levert de voorrangspositie die ondernemingen krijgen voor Brabanders weinig op. Salarissen stijgen amper, nieuwe werkgelegenheid gaat naar arbeidsmigranten en de nadelen van de florerende economie zijn onderhand groter dan de voordelen.