| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

In gesprek met VVD en PvdA

Leestijd: < 1 minuut -

Lijsttrekker Laurens van Voorst gaat komende zondag in debat met gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) en fractievoorzitter Stijn Smeulders van de Statenfractie van de PvdA.

Dat gebeurt tijdens het eerste verkiezingsdebat voor lijsttrekkers. Laurens verheugt zich op de ontmoeting. Hij zegt: “Beide heren zijn van bestuurderspartijen en krijgen de kans om Code Oranje als nieuwkomer in Brabant warm welkom te heten. Ik vertrouw erop dat ze dat doen, aangezien de provinciale politiek is gebaat bij verfrissing en vernieuwing”.

Thema: huisvesting arbeidsmigranten

De organisatoren hebben bedacht dat de lijsttrekkers van VVD, PvdA en Code Oranje in gesprek gaan over de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarbij gaat het niet alleen om Oost-Europese uitzendkrachten, maar ook om de theoretisch opgeleide expats die vooral in Brainport werkzaam zijn.

Het debat wordt gehouden in de Verkadefabriek in Den Bosch en duurt van 15.00 tot 16.45 uur. Gespreksleiders zijn Theo Verbruggen (links op de foto, onder meer van NOS Journaal) en Theo van de Zande (Brabants Dagblad).